Paasproject zondagsschool

Hallo jongens en meisjes van de zondagsschool en gemeenteleden.

Vandaag is het Pasen, we mogen vieren dat Jezus voor ons is opgestaan. Hebben jullie het kindermoment al gezien en de mooie zon op het project?

Bij het zien van de zon dacht ik gelijk aan een lied waarvan ik weet dat veel kinderen het ook kennen:

De zon komt op, maakt de morgen
wakker; mijn dag begint met een lied voor U.
Heer, wat er ook gebeurt
en wat mij mag overkomen,
laat mij nog zingen als de avond valt.

Loof de Heer, o mijn ziel.
O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam.
Met meer passie dan ooit;
o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam.

Heer, vol geduld toont U ons Uw liefde.
Uw Naam is groot en Uw hart is zacht.
Van al Uw goedheid wil ik blijven zingen;
tienduizend redenen tot dankbaarheid.

Misschien kun je het lied vandaag eens opzoeken en zingen want we hebben we veel te danken op deze dag waarop we Pasen mogen vieren.

In de (kinder)bijbel mag je het verhaal opzoeken waar het in het kindermoment al over ging:
Matteus 28:1-10.
En bij het project hoort de vraag: Leef je mee met Mij?

De vrouwen zijn nog heel verdrietig als ze naar het graf gaan. Het is al dag, de zon is al op maar het voelt donker om hen heen. Totdat ze ontdekken dat Jezus niet dood is maar dat Hij leeft! Dan gaat de zon stralen, dan wordt het licht om ons heen!.

Vind jij het ook wel eens moeilijk in deze tijd, als je niet naar school mag, als veel mensen ziek zijn. Het lijkt soms donker om ons heen. Maar kijk dan maar naar de zon, kijk naar Jezus! Omdat Hij voor ons is gestorven en weer opgestaan mag er altijd licht zijn, altijd hoop zijn om ons heen.

Jezus vraagt ons; ‘Leef je mee met Mij?’ Ga je mee op weg in het licht van Pasen? Je leven laten kleuren met hoop en geloof, leven met toekomst dankzij Hem!