Categorieën
Activiteiten Jongeren

Paasproject Zondagsschool

Gemeente, jongens en meisjes, het is al de vierde zondag dat we niet naar de kerk kunnen, en daar komen ook nog wel een paar zondagen bij.Toch willen we samen met jullie stilstaan hoe Jezus lijd voor mij/ ons.
We gaan lezen uit de (Kinder) bijbel
 Matteüs 27:45-56 en 62-66
Projectthema: Heb je nog hoop voor Mij?

Jezus sterft en wordt begraven

Wat een verdriet. Jezus is gestorven.
Jezus was niet alleen, er waren veel mensen op de heuvel bij Golgota.
Maar Jezus voelde zich wel alleen.Hij is verlaten door zijn Vader en door ons,Hij wist dat dit ging gebeuren.
Toch is de dood van Jezus niet het echte einde, daar zorgt God voor.

Als je dood gaat is er een begrafenis. Ook voor Jezus. Gelukkig zijn er vrienden van Jezus die zorgen voor zijn lichaam.
Ze verzorgen Jezus en leggen hem in een rotsgraf in een mooie tuin. De vrienden rollen met elkaar een grote steen voor het rotsgraf. Zo kan niemand in het graf komen bij Jezus.
De Farizeeën, de mannen die veel weten van de wet en de regels, zijn toch nog een beetje bang.
‘Weet je’ zeggen ze tegen elkaar ’Jezus zei eens dat Hij na drie dagen op zou staan uit het graf.’ Eigenlijk geloven ze dat niet maar stel je voor….
De volgende dag gaan de hogepriesters en de Farizeeën naar Pilatus toe. Ze zeggen tegen Pilatus: ‘Heer, we bedachten nog dat Jezus eens heeft gezegd dat Hij na drie dagen weer op zou staan uit de dood. Wilt u er voor zorgen dat het graf bewaakt wordt? Misschien komen de vrienden van Jezus Hem wel weghalen en dan zeggen dat Hij uit de dood is opgestaan.’
Pilatus vindt het goed dat het graf bewaakt wordt. En zo komt het dat er soldaten naast het graf van Jezus staan om te zorgen dat er niets gebeurt, dat niemand in het graf kan komen.
De bewakers kunnen mensen tegenhouden maar God tegenhouden……dat kan niemand en dat merken we als het Pasen is. Dan maakt God het goed, dan maakt God alles heel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *