Home Diensten en Evenementen CGK Petrus Kids 23-08-2020

CGK Petrus Kids 23-08-2020

Deze keer door Marijke

Goliath is een indrukwekkende verschijning. Hij is 2.65 meter lang. Als je bedenkt dat de meeste mensen in de tijd van de Bijbel ongeveer 1.60 meter waren, kun je wel begrijpen waarom hij een reus wordt genoemd. De soldaten zijn doodsbang.
Wanneer David bij zijn broers komt en vragen begint te stellen, wordt hij naar Saul gebracht. Het eerste wat David zegt, is: ‘U moet niet bang zijn…’ (vers 32). Het staat in schril contrast met vers 11, waar staat dat Saul doodsbang is. David wil niet dat Saul de moed verliest vanwege die ene Filistijn. David zegt dat híj wel met Goliath wil vechten.
Maar Saul wil daar niets van weten. Hij kijkt naar de uiterlijke kenmerken en kan zich niet voorstellen dat dit goedkomt. Zoals ook Samuel en Isaï naar de uiterlijke kenmerken keken en niet hadden gedacht dat God David had uitgekozen koning te worden (1 Samuel 16:1-13). Maar David heeft de geest van God gekregen en ziet het heel anders.
David vertelt over zijn ervaring als herder.
Hij wil daarmee laten zien waar hij goed in is. Voor David zit het verschil tussen hem en Goliath niet in grootte en wapens. Nee, David vertrouwt erop dat God hem hierbij zal helpen, net als bij zijn gevechten met leeuwen en beren. Tegen Davids vertrouwen op God heeft Saul niets in te brengen.
David gaat zonder een wapenuitrusting af op de zwaarbewapende – maar logge – soldaat. Ogenschijnlijk een kansloze strijd. Maar het is een slimme keuze, want zonder een harnas is David vlug en als hij goed mikt, is juist de reus kansloos. Davids vertrouwen op God betekent niet dat hij erop rekent dat God hem helpt ómdat hij zwak of kansloos is, maar dat hij erop rekent dat God hem helpt bij wat hij kan doen.
Het gevecht wordt tot in detail beschreven. David spreekt zijn vertrouwen in God uit. Die zal hem helpen. En wanneer David wint, krijgt God alle eer. De hele wereld zal weten dat Israël een God heeft die zijn volk helpt.

Puzzel

Puzzel

Kleurplaat

  Datum

  aug 23 2020
  Expired!

  Tijd

  09:30

  Locatie

  ONLINE
  Categorie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Geef

  Naam*

  E-mailadres*

  Project*

  Bedrag €*  .